dinsdag 6 april 2010

46 - Snelklaarslinger


Nichtje N is 1 jaar geworden. En hoewel M en ik daar niet bij konden zijn, wilden we natuurlijk wel bijdragen aan de feestvreugde. Dat deden we met de kleurrijke papieren kroon en een feestslinger. Een snelklaarslinger voor iedereen die houdt van weinig inspanning met een feestelijk effect.

Zou het aangeboren luiheid zijn of de drang om de weinige vrije tijd zo efficient mogelijk te besteden? Feit is dat ik hou van snel effect. T-shirts opleuken met applicaties (of nog beter flockfolie) geeft zo'n heerlijk voldaan gevoel. En van het feit dat je vilt niet hoeft te locken, word ik ook altijd blij.
Vandaar de snelklaarslinger in vilt met flockfolie-vogeltjes.

Als je ook een keer wil gaan voor instant voldoening, heb je dit nodig:
lapjes vilt in de kleuren die je leuk vindt, een brede lange band van stevige stof of een breed lint, flockfolie of knopen/kralen/applicaties/andere versiering naar wens. En verder natuurlijk een naaimachine (tenzij je voor het minder snelle effect gaat en met de hand naait), kopspelden, een lintmeter, garen.

Je knipt driehoeken uit de lapjes vilt, naait de letters van de naam van het feestvarken in contrasterende kleuren op de middenste driehoeken en versiert de overige driehoeken naar wens. Je strijkt de band dubbel en speldt de driehoeken tussen de twee helften van de band. Ik laat tussen de driehoeken tien centimeter. Eenmaal alles vastgespeld is, kan je het in 1 beweging door de naaimachine trekken en ben je klaar! Ik gebruikte een zigzagsteek en stopte onderin een andere kleur garen als bovenin voor een extra fleurig effect.

En er waren nog veel meer redenen voor (feest)vreugde de afgelopen tijd:
- vriend B, wereldreiziger en peter van M, die aankondigde in april twee dagen bij ons te komen logeren;
- S die een beer van een vent was op het moment dat ik een beer van een vent nodig had;
- M die de hele rit tussen Rijswijk en Kester (iets meer dan twee uur) liedjes zong en 'mama, maajaa, miesjaa, waven' riep. Sommige lezers zullen beter dan andere begrijpen waar dit op slaat;
- personal trainer B die enthousiast was over mijn vet-spier-verhouding (ik weet het, het is decadent, maar het is maar 1 uur per week en voor onsportieve mensen als ik erg handig omdat ik het anders toch niet volhoud);
- M die voor het eerst in haar leven Paaseieren mocht zoeken in de tuin van oma en opa:

1 opmerking: