zondag 14 maart 2010

40 - Weekend

Ik heb geen talent voor uitslapen. Het kan dus gebeuren dat ik op zondagochtend om vijf over zeven al achter de computer zit, en dan heb ik al een half uur meditatie achter de rug. Het klinkt voor de meeste mensen waarschijnlijk als een nachtmerrie, maar ik vind het heerlijk. Ik ben een ochtendmens en op deze manier heb ik een uurtje rust en tijd voor mezelf. M slaapt nog en buiten is het even doods als in een post-apocalyptische film.

Gisteren gingen M en ik naar de bieb. In Den Haag heeft die namelijk een geweldige kinderafdeling. Met een grote houtentrein waarin je kan zitten lezen, en een leesarena, en paardenzetels, en knuffels, en levensgrote prentenboeken. En grote houten rekken vol met boeken voor alle leeftijden.

(Let ook op het grijze truitje dat vakkundig 'gepimpt' werd met een vrolijke paddenstoel.)
M vond het fantastich in de bieb. Ze heeft een half uur boeken in en uitgeladen, andere kindjes bestudeerd en tientallen keren 'paard, mama, paard' gezegd. Ik vertrok met een ontstemd meisje dat liever langer was gebleven. Vriendin J, een overheerlijke groentenlasagne en de beste worteltjestaart van de wereld stonden echter op ons te wachten bij Baklust. DE tip voor bezoekers van Den Haag.
Onze leuke zaterdag werd afgesloten met een fietstocht naar huis. We hebben samen liedjes gezongen. Dat gaat ongeveer als volgt:
Mama zingt 'Kijk daar heb je ..'
M: 'Gijsje' (vertaling voor diegenen die het liedje niet kennen: Grijsje)
Mama: 'hij zingt een vrolijk wijsje van'
M: 'Iii Aaa Iii Aaa'
Mama: 'Do re mi fa sol en'
M: 'AAaaaaaaah' (vertaling: la)
Het liedjes zingen moest helaas vroegtijdig afgebroken worden omdat M zo wild heen en weer ging zwaaien in het kinderzitje dat ik het stuur niet recht kon houden.

En in knutselland werd er een lintje gemaakt. Een lintje voor de beste oma van de wereld, want die heeft M. (We hoeven geen wedstrijd te organiseren, we zijn ervan overtuigd dat veel kindjes de beste oma van de wereld hebben. En omabetty breit wel heel mooie pakjes, dus die komt zeker ook in aanmerking voor de gedeelde titel.)

Het is geen lintje om op te spelden. Aan de binnenkant zit een drukknoopje. Oma Marre heeft namelijk een handtas met twee identieke zijvakjes en in een van die zijvakjes zit haar gsm/mobiel. Alleen .. wanneer die belt, gokt ze wel eens op het verkeerde zijvakje en dan is ze te laat om op te nemen. Met het omalintje zal dat niet meer gebeuren.
Ik wil nog een smallere variant maken voor alle bijzondere vrouwen in mijn omgeving die over onafzienbare tijd aan het borstvoeden slaan. Komt eraan!

3 opmerkingen:

 1. ja, naarmate er meer mensen (kinderen, kleinkinderen, schoonkinderen) in het hoofd van oma's komen, verslapt de aandacht voor de dingen ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi,
  ik heb je blog pas van de week gevonden en gister kwam hij al goed van pas. wegens een totaal gebrek aan organisatietalent hadden we geen toetje en wel heel veel oud brood, leve de broodpudding die ik hier zag!!
  hartelijk dank. heb al je berichten al gelezen en ik ben fan. de uil met muziekdoos heb ik op mijn to-do-lijst gezet. hoop dat je het niet erg vindt als ik je idee kopieer...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Sol,

  Natuurlijk vind ik het niet erg dat je het idee overneemt, integendeel.. Erg leuk. Als je wil, kan ik je het patroon sturen van de uil. Geef maar een gil.
  En ja, broodpudding. Snel klaar en lekker!
  Leuk dat je meeleest.
  Warme groet
  Liesbet

  BeantwoordenVerwijderen