Ik vind ze zo lekker dat ik ze elke week eet in de korte periode dat ze er zijn. En dan mag het natuurlijk wel eens iets anders zijn dan 'à la Flamande'..
Gevonden in Smaakmakend (nr 2/mei 2011), getest en goedgekeurd:
Oosterse asperges met peultjes
Snijd 500 g witte asperges (geschild) schuin in stukken van 2 cm en halveer 150 g peultjes (voor de Belgen: sluim(er)erwtjes). Verhit 3 eetlepels (rijst)olie in een wok en roerbak de asperges en peultjes met 2 tenen knoflook (in plakjes), 1 grote rode ui (in ringen) 3-4 minuten op hoog vuur. Voeg het sap van 1/2 limoen met 2 eetlepels water, 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel sesamolie toe en warm de groenten nog even door.
Het was genoeg voor 2 en 1/2 hongerige ziel en we aten er zilvervliesrijst bij.
Spannende variatie ;-)
BeantwoordenVerwijderenHier blieven drie heren ze niet... dus sla ik dit jaar even over (tenzij er iemand met een warm bordje op de stoep staat haha).
En peultjes... sluim(er)erwtjes? Die Belgen toch!
Dat. klinkt. heerlijk.
BeantwoordenVerwijderenIk heb van alles uitgeprobeerd, maar eet ze toch het liefste oldschool.
BeantwoordenVerwijderenMet gekookte krieltjes en eieren, ham en boterjus. En nootmuskaat uiteraard! Lekkerrrrr :)
Ooh heerlijk…
BeantwoordenVerwijderenlaatst tijdens een etentje hier
maakte mijn cheffie ze
op 5 verschillende manieren.
Ik ben zo dol op de asperge!
Ik heb ze nog niet gegeten dit jaar dus ik eet zaterdag asperges, maar ik denk dat ik gewoon klassiek doe, met het eitje, de roomboter, gekookte krielaardappeltjes en voor lief een plakje ham erbij.
BeantwoordenVerwijderenLEKKER!!!
BeantwoordenVerwijderenik heb ze nog niet klaar gemaakt of gegeten...boehoe.....:-((
Hier ook wekelijks op de talloor, mmm... Ik eet ze liefst met een gekookt eitje, platte peterselie en garnaaltjes. Alleen dat schillen... :(
BeantwoordenVerwijderenook één van onze lievelingetjes,die delicieuze heerlijkheden. Als gewoon dagelijks hapje wind ik er niet te veel (figuurlijke) doekjes om. wij eten ze vaak gewoon puur, zonder saus of ander toebehoren, gewoon wat peperen en 'savoureren' maar!
BeantwoordenVerwijderen@ Roos: zou wel een leuke verrassing zijn. Zo'n warm bordje voor je deur.
BeantwoordenVerwijderen@ Mireille: je eigen chef? Gelukzak!
@ Susanna: het kan nog!
@tonbouton: met garnalen? Ja? Zal ik eens proberen. En dat schillen gaat heel snel als je een simpel, oud ijzeren schillerke hebt..