Een zelfmaak-idee met eieren, bakvorm en banaan.
Broodpudding zonder suiker
Nodig:
. 300 g oud brood in sneetjes, brokken, kruimels
. een eetlepel puddingpoeder
. een halve liter melk
. 4 eieren
. twee (grote mensen) handen rozijnen
. 3 rijpe bananen in schijfjes of gepureerd
. optioneel: stukjes appel, amandelen, gedroogde abrikozen, dadels of vijgen
. beetje boter en bloem
Laat de oven voorverwarmen op 180 gr. Verwarm de melk samen met de rozijnen. Giet de lauwe melk over het oude brood en laat weken. Met een vork of met grote mensen/kleine mensenhanden de grote brokken kapot maken. Voeg een lepel puddingpoeder en de banaan toe. Goed mengen. De eieren kloppen en eronder roeren.
Als je dat lekker vindt, kan je stukjes appel of amandelschilfers of stukjes vijg/dadel/abrikoos toevoegen.
Een bakvorm inboteren en bestrooien met wat bloem. Je mengsel erin gieten en een half uur tot veertig minuten in de oven stoppen.
Testen doe je door een vork of mes in het baksel te steken, als er nog beslag aan blijft kleven, moet de taart nog even langer bakken.
Good luck and good baking..
P.S. Niet alleen doen we mee aan Dagen zonder vlees, ik heb ook nog rigoureus alle geraffineerde suiker uit mijn leven geschrapt. Week na week gebruik ik mijn collega's als proefkonijnen voor alle suikervrije baksels die ik uitprobeer. Het bovenstaande was het lekkerste tot op heden en ook nog eens het makkelijkste.
Ik hou u op de hoogte. Recepten zijn heel welkom! Hier staan er alvast wat verzameld.
Edit: als je niet van bananen houdt, kan je 20 g agavesiroop en 30 g fructose toevoegen aan het mengsel.
Nu snap ik waarom er nog maar een deel van de pudding te fotograferen viel ;-) Lekkkker!
BeantwoordenVerwijderenIk ben sinds een weekje ook weer suikervrij - het was er 'zoetjesaan' ingeslopen bij gebrek aan suikervrij ziekenhuisvoer. Het verschil is enorm, dus ik houd me aanbevolen als proefkonijn!
Und? Wat vinden je collega's er tot nu toe van? Rennen ze al naar de bakker als je stiekem niet kijkt of zijn ze happy met dat wat je ze voorschotelt? Vertel!
BeantwoordenVerwijderenHmmm, broodpudding is lekker en suikervrij is ook nog gezond! Ik ga het zeker een keer maken.
BeantwoordenVerwijderen@ Roos: wanneer we elkaar EINDELIJK weer zien, zorg ik voor iets lekkers.
BeantwoordenVerwijderen@ Zuster: ze zijn tevreden, maar ja, ik ben dan ook de enige die regelmatig bakt, dus er is weinig concurrentie :-)
Ziet er heerlijk uit! Het proberen zeker waard.
BeantwoordenVerwijderenGoh, ik zou best een collega van je willen zijn..
BeantwoordenVerwijderenIk ga dit recept zeker proberen, ik heb nog nooit suiker helemaal geschrapt, wel vervangen door oerzoet of diksap, dus ik ben benieuwd of ik het qua smaak zal missen in deze broodpudding.
Klinkt heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenVoel je je echt een stuk beter zonder suiker? Niet soms heel flauw? Ik eet weinig suiker maar heb soms echt even behoefte aan een kopje thee met suiker.
fijn weekend!
aan de bodding ben ik zo niet, maar wel geïnteresseerd in de suikervrije recepten!
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor je recept! Suikervrije recepten zijn natuurlijk altijd zeer welkom :-)
BeantwoordenVerwijderenIk eet op het moment zelf geen ei, maar ik ga eens kijken of ik het voor iemand anders maak.
Dit gaan we zeker eens uitproberen want huize kronova moet nodig wat suikers uit het menu schapppen.
BeantwoordenVerwijderenGa ik zeker maken!
BeantwoordenVerwijderenInspirerend suiker eruit, moet ik eigenlijk ook doen ..
Hoi! De paashaas kent ieders adres .. tenzij je niet braaf geweest bent ;) Mocht je geïnteresseerd zijn in het stekelvarken, mag je mij altijd mailen!
BeantwoordenVerwijderenOhja.. mijn fotocabine werkt terug, dus deze maand mag je weer een echte verwachten :D
Getest... en goedgekeurd! :)
BeantwoordenVerwijderenWat leuk, Liesbeth!
BeantwoordenVerwijderenMerci ;)
BeantwoordenVerwijderenbeetje boter , beetje bloem?
BeantwoordenVerwijderenwat en hoeveel houd dat in . je kan toch niet zomaar een kwak bloem of boter erin doen?
Beste anoniem, een vorm inboteren doe je met minder dan een eetlepel boter. Eventueel zelfs gewoon het papier waarin de boter verpakt zat gebruiken om de vorm licht in te smeren. Daarna doe je een halve eetlepel bloem in de vorm en verspreid je die door te schudden. De bloem die niet blijft plakken, kan je wegdoen. En klaar!
BeantwoordenVerwijderen