Mijn laatste bijdrage aan September Veggiemaand, een fijn initiatief van haar. En ik grijp het moment aan om haar te bedanken voor alle inzet en verzamelwerk op Bio de Janeiro. Daar plukken wij allen de vruchten van. Geen ziel meer die niet weet wat-ie moet doen met de zoveelste pompoen of kool uit het groentenpakket.
Ik wijk af. De groentenburgers dus. Nodig voor vier tot zes personen:
- 200 g linzen (uit blik of zelf gekookt en laten uitlekken)
- 220 g geraspte wortels
- 1 gesnipperde rode ui
- 2 geperste teentjes knoflook
- 140 g paneermeel
- 75 g havermoutvlokken
- 2 eieren
- 80 g geraspte cheddarkaas
- zonnebloemolie
- gehakte verse koriander of peterselie
- 3 tl currypoeder/kerriepoeder
- cayennepeper
- peper en zout
Bak de wortel, ui en knoflook een vijftal minuten aan. Plet de linzen grof en voeg de gebakken groenten toe, en de havermoutvlokken en het paneermeel en de eieren en .. Kortom gooi alles in een kom. Kruid het en maak er een homogene massa van door wat olie toe te voegen en met je handen of een keukenrobot te kneden.
Laat het mengsel vier uur rusten in de koelkast en maak er dan platte burgers van. Ongeveer een centimeter dik. Je kan ze eventueel nog even door het paneermeel halen voor je ze bakt.
Je kan ze ongebakken bewaren in de diepvries.
Ik vergat een foto te maken van de gebakken burgers die we aten met spruitjes met amandelschilfers en gebakken aardappelschijfjes. Dat alles zwom al vrolijk rond in onze buiken.
Die laatste foto is redelijk space Liesbet! Spaceburgers ;-) ??
BeantwoordenVerwijderenamai, dat klinkt lekker !
BeantwoordenVerwijderen@ Roos: ja, grappig, he. M's been met de knoopjes van haar broek zorgden voor een flashy effect
BeantwoordenVerwijderen@ Me: ze zijn echt lekker, maar het kost dus wat tijd.
Wat een goed idee! Ga ik ook eens maken, meteen een flinke voorraad. Hier word ik nou blij van...
BeantwoordenVerwijderenVanavond op het menu! Foto (waarschijnlijk in het lelijke lampenlicht) volgt. Ik heb er al zin in!
BeantwoordenVerwijderen