vrijdag 4 juni 2010

68 - De koningin op de fiets

M heeft een nieuwe gewoonte ontwikkeld. 's Ochtends groet ze vanuit haar zitje voorop de fiets 'het volk'. Of toch de vervoersmiddelen van het volk. Dag-dag brommer. Dag-dag tram. En dan zwaait ze de voorbijflitsende machines na. De logica achter het systeem ontgaat me, maar sommige vervoersmiddelen krijgen een voorkeursbehandeling. Sinds een dag of twee werpt ze kushandjes naar treinen en brommers. Fietsen zijn blijkbaar oninteressant, want die worden niet eens gegroet. Ik moet het ecologische bewustzijn van de kleine koningin dringend beginnen bijspijkeren.

3 opmerkingen:

 1. Herkenbaar! Zonder die lieve kushandjes dan, want dat doen jongens niet ;-)
  Hier is op de een of andere manier élke scooter de moeite waard om aangewezen te worden, voorzien van bijpassend "nnnjoing" geluid!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als kind deed ik dat niet, maar wel iets vergelijkbaars. Voor het slapengaan groette ik het raam, de boom, de vogels en alle dingen die ik verder uit het raam van mijn slaapkamer kon zien. Dat is heel belangrijk! Waarom weet ik ook niet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Roos: Dat begrijp ik. Als stoere jongen kan je geen kushandjes werpen :-)
  @Wie?: Zo lief! Een beetje als in het gedicht van Paul van Ostaijen. 'Marc groet 's morgens de dingen', maar dan een avondversie.

  BeantwoordenVerwijderen