donderdag 7 november 2013

Een jaar vol boeken


Lieve zanger,

Het is herfst en dat zullen we geweten hebben. De wind glipt meedogenloos door de naden van mijn jas. De regen druipt langs mijn wenkbrauwen naar beneden. Mijn humeur lijdt onder het gebrek aan zonlicht en ik heb structureel koude voeten. Ik heb het er niet vaak over met 'de menschen', want dat schiet niet op. De herfstdip lijkt besmettelijk en voor je het weet, komen we met z'n allen de deur niet meer uit en is de lach finaal verdwenen uit het straatbeeld.
Wat wél helpt, is leuke acties opzetten. Verrassingen. Kleine dingen die een zonnestraal kunnen zijn in het leven van anderen. Vandaag (en de komende elf maanden) ben jij mijn slachtoffer. Dat zit zo: ik stuur je een jaar lang elke maand een boek. Niet zomaar een boek. Een boek waar ik van hou, waar ik elk lettertje van opgevreten heb. Een boek waar ik moeilijk afscheid van kon nemen en waarbij ik me dus een beetje eenzaam en stuurloos voelde wanneer het laatste woord gelezen was.
Ik vrees dat er hier en daar wel eentje tussen zal zitten dat je al gelezen hebt, maar daar gaan we niet moeilijk over doen. Je maakt er gewoon iemand anders blij mee.

Veel leesplezier
L

P.S. Waar kan je je beter bevinden om te mijmeren over een jaar vol boeken dan op de Boekenbeurs in Antwerpen? Zaterdag 9 november vind je me daar de hele dag. In Hal 4, stand 415. Kom een foto maken met Kikker of neuzen door de stand van de Nederlandse Taalunie.

6 opmerkingen:

 1. Oh, dat zou inderdaad prachtig zijn! Elke keer opnieuw verrast worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een jaar lang, iedere maand een mooi boek, dat zou wat zijn. En veel plezier komende zaterdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niets heerlijker dan een kop thee, een dekentje en een boek tijdens gure herfstdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waw, een heerlijk idee! Elke maand een nieuw boek om mee in de zetel onder een dekentje / in een tuinstoel te kruipen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee! Dat is elke maand een cadeautje.

  BeantwoordenVerwijderen