zaterdag 15 januari 2011

181 - Hiep, hiep ..

Dat Facebook het echte menselijke contact vervangen lijkt te hebben, zegt-ie en ik begrijp wel wat hij bedoelt. Ik ben niet blind voor de voordelen, maar ik vind het fijner om met iemand af te spreken en bij te praten dan via 'wall-posts' te vernemen dat hij een tweede kind kreeg en zij bruine bh's draagt..
En dan zijn er de verjaardagen. Tientallen wensen op je 'wall' wegen wat mij betreft niet op tegen een zelfgeschreven postkaart.


Ik ga zo'n postkaarten versturen in januari en februari naar jarige familie en vrienden en naar een van jullie. Wil jij de gelukkige zijn, laat dan onderaan een berichtje achter en vertel me voor wie je de kaart wil gebruiken.. Over tien dagen maken we een winnaar bekend.


DIY info:

Je hebt nodig:
- stevig papier op postkaartformaat geknipt of kant en klaar gekocht
- oude tijdschriften, een paar pagina's uit een encyclopedie of iets anders leuks
- spuitlijm of een prit
- kleurrijk papier in verschillende motieven
- een naaimachine
- garen

Je spuit de lijm op het oude papier en kleeft de postkaarten erop. Ik vind het zelf mooi als je het papier langs de rand van de postkaarten afscheurt. Dat geeft een zacht rafelig randje. Je kan het ook met een breekmes of schaar keurig afsnijden.
Je knipt driehoekjes uit de kleurrijke papiersoorten en gaat achter je naaimachine zitten. Je kiest een kleur garen en stopt onderin de machine een andere kleur. Nu is het enkel nog een lijn door de vlaggetjes stikken en klaar!

P.S. De leukste kaarten die ik deze maand kreeg, waren van twee lieve crea-madammen: L'heure bleue en vriendin S.
Die laatste maakte slingerkaarten: aan de binnenflap van de envelop zat een touwtje vast met felgekleurde bollen en onderaan een wens.

15 opmerkingen:

 1. ik ben een echt zomermens maar met zo'm mooie kaarten zou ik wel in januari of februari jarig willen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie kaarten!! En een heel leuk idee, ga ik zeker eens proberen. Ik stuur ook liever kaartjes en brieven ipv emails. Het is toch veel leuker om iets te krijgen wat persoonlijk voor je is uitgezocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel geslaagd! Kaarten zijn altijd leuk (zei zij die in februari jarig is :) )
  Ik denk dat ik je idee ook eens ga invoeren. Als dat gepermitteerd is, tenminste.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn prachtig! Ik verjaar pas in juni dus ik mag niet meedoen, maar dat betekent niet dat ik ze hier niet een beetje mag bestoefen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Noteert u maar op de wc-kalender: 17 februari verjaar ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke kaarten! Ook ik stuur nog steeds liever een kaartje dan een mail aan een jarige
  Abel en ik zijn beide in januari jarig, dus dubbel feest deze maand!
  Abel de 25e en ik de 27e ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn beste vriendin verjaart in februari, en beste vriendinnen verdienen zo'n mooie kaart! Misschien maak ik op deze manier wel kans?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja! Ik wil meedoen. Een van mijn beste vriendinnen ooit - eind januari jarig - is uit Nederland vertrokken. Via Portugal nu in Duitsland en ik heb haar al jaren niet meer live gezien. We mailen, en sturen digitale wenskaarten. Geen Facebook of Hyves overigens. Een echte serieus mooie kaart, dat zal ze zeker waarderen. Ik hoop dat ik een kans maak!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oooh wat leuk :)
  Ben helaas pas eind april jarig...
  Maar mijn moeder is in februari jarig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kroket niet vergeten, hé Meter Liesbet!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Geweldig!

  Het kaartje zou ik gebruiken, maar niet opsturen. We hebben een kaartenhouder met daarin, afhankelijk van het seizoen, wisselende kaarten collectie. Deze kaart zou ik gebruiken wanneer iemand van mijn gezin jarig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtig kaartje! Zoals iedereen waarschijnlijk weet, is dat monster van een blok daar weer. In deze tijden zie ik het lief een pak minder dus versturen wij op de ouderwetse manier een tweetal kaartjes per week naar elkaar. Ik stuur ze vooral, hij krijgt ze :).
  Het zou leuk zijn om is een zelfgemaakt, door jou weliswaar, kaartje te sturen!

  BeantwoordenVerwijderen