woensdag 18 september 2013

De snode Kikkerplannen


Het weerzien was bewogen, maar al snel was de verlegenheid vergeten. En werd erop los gekwaakt en gekwekt. Twee kleine kletsmarjetten, die Kikkers.  Het ging maar door. Over wat er zo allemaal gebeurt in een paar maanden kikkerleven, over het mooiste soort groen (de gemoederen raakten even verhit door onenigheid), over  hip en hot in Kikkercommunity, over frogfulness, over wie zwanger was van wie en natuurlijk over hun beider grootste liefde: boeken.


Kikker troonde z'n vriend mee naar wat zij vol ontzag "de boekenberg" noemen. We hoorden ze opgewonden kwaken en aan hun blinkende oogjes konden we zien dat er snode plannen gesmeed werden. Kikkers kunnen dat goed en .. Ze brengen die snode plannen ook meteen tot uitvoer. Net dat ene specifieke boek wilden ze per se lezen, die bewuste middag. Twee kleine koppigaards.Onze voorzichtige waarschuwingen werden in de wind geslagen en de eigengereide kikkers dreven hun zin door. Een kikker die niet horen wil ..


We gluurden even om de hoek om te kijken of er geen kikkerdokter gebeld moest worden, maar keken al snel weer discreet weg. Ook Kikkers hebben recht op privacy.En het bleek allemaal mee te vallen. Geen kikkerhersentjes geschud, geen kikkerbil gekneusd. Even later kwamen ze alweer gezellig kwekkend voorbij met hun vangst en daarna werd het stil.Heel stil. Uren later zaten ze nog steeds gezellig buiten.


En dat was nog niet het einde..

6 opmerkingen:

 1. hihi, super, wij hebben hier ook zo een kikker zitten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om de dag mee te beginnen, ik zit hier hardop te grinniken achter het toetsenbord. O doe zo verder, dan komen we trieste herfstdagen met de glimlach door.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk om de dag mee te beginnen, ik zit hier hardop te grinniken achter het toetsenbord. O doe zo verder, dan komen we trieste herfstdagen met de glimlach door.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een avonturen beleven die kikkers toch ! Voel ik het goed aan in welke richting dit ons brengt ?.....

  BeantwoordenVerwijderen