zaterdag 20 juli 2013

Egotrip of dankbaarheid


Al weken was ik me het hoofd aan het breken over een cadeautje voor de juffen. Ze krijgen vast genoeg rotzooi waar ze niets aan hebben, vond ik, dus het moest wel praktisch nut hebben. En aangezien wijzelf (de familie Tijger) en de school een niet/weinig snoepen-beleid voeren, geeft het ook geen pas om met pralines aan te komen.


Alles wat ik vervolgens bedacht, vond ik niet origineel genoeg. En toen, dames en dames, ging er een alarmbelletje af in mijn hoofd. Ging het nou om het uitdrukken van onze dankbaarheid voor de zorg en liefde waarmee M elke schooldag omringd wordt of wilde mijn ego scoren met het meest bijzondere zelfgemaakte cadeau dat we dan konden overhandigen met een nonchalante "och, daar draai ik mijn hand niet voor om-flair"?
Daarna was de kogel snel door de kerk. Een mooie voorraadpot komt altijd van pas. De potten werden gevuld met een handgemaakte stempel, verantwoorde notenreep en appelkoek en kregen een door M getekend label eromheen.
Klaar.
Dat ik er dan vervolgens toch weer over blog, zegt natuurlijk wel weer veel over mijn ego.

13 opmerkingen:

 1. Mooie kleur van verf! Altijd leuk he, zo'n cadeau.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, geldt dat niet voor alle bloggers. Schuldig dus! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niemand is vrij van ego :).
  En hoe dan ook een heel erg leiuk cadeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. :-)

  Ik kocht bloemen, die 3 minuten voor vertrek nog eens omvielen in de gang ook, waardoor een paar knoppen sneuvelden... Toch was juf er blij mee. Ik wilde ook "uitpakken", maar koos in plaats daarvan voor twee middagen de klas schoonmaken. Uiteindelijk was ze daar veel meer mee geholpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Man, wat goed van je, Roos. Ik nam een gigazak Lego mee naar huis om schoon te maken.

   Verwijderen
 5. Iets zelfmaken is ook laten zien dat je voor iemand 'moeite' doet. De juffen 'zorgen' het hele schooljaar voor mijn kind, dus samen met mijn kind maak ik iets (tekening, plakwerkje oid)om hen te bedanken.
  Dit is dus de 'opvoedkundige'gedachte die er achter zit en daarbij vind ik dat gefröbel gewoon leuk.
  En dit jaar was het dus een kaart met een zelfgemaakt stoffen/vilten hart. Al zo lief om kleuter met naald en draad bezig te zien.
  En of de juffen er wat aan hebben...?
  Ach, it's the thought that counts.
  Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, zelf maken is sowieso attent en leuk - en idd een mooi voorbeeld voor het kind

   Verwijderen
 6. Haha, heel herkenbaar! Ik gaf iets dat ik al een tijdlang eens wilde maken (een 'pot vol koekjes') en blogde er ook over (http://www.entoenwashet.blogspot.nl/2013/07/pot-vol-koekjes.html).
  Misschien leuk voor volgend jaar (maar dan voor jou misschien een 'gezondere' versie - ik houd wel van wat suiker & chocola). Geniet van de vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deed ik vorig jaar ook op de creche. Ziet er vrolijk uit zo'n pot

   Verwijderen
 7. Wat een mooie kado's!
  En zelf maken (en laten zien) is toch ook gewoon leuk, daar krijg ik weer inspiratie van :-)

  BeantwoordenVerwijderen