woensdag 19 juni 2013

Pinspiratie: suikervrij aardbeienijs

Ik krijg commentaar dat ik hier te weinig schrijf, niet eens van jullie, geduldige lezers, maar van vrienden en familie.
Het is waar. Het valt niet te ontkennen.
Ik waag een poging om mijn leven te verbeteren.

Nu we eindelijk iets hebben wat op zomer lijkt, heb ik de ijsmachine uit de kast gehaald. Deze pin was meteen een schot in de roos.



In het Nederlands klinkt dat als volgt:

350 g verse aardbeien
400 g griekse yoghurt
50 ml agavediksap

Aardbeien pureren in de mixer. Mengen met yoghurt en diksap. Veertig minuten in de diepvries zetten, halverwege even omroeren. Daarna in de ijsmachine laten draaien.*

Later zie je waarschijnlijk een variatie hierop:


*Onder het ijs zie je rabarbercompote, ook al suikervrij. Gewoon rabarber schillen, in blokjes snijden, met wat water en wat aardbeien (optioneel) laten sudderen. Zoeten met honing of agavesiroop.

5 opmerkingen:

  1. Ik smelt - niet van het ijs maar van je Hello Kitty meisje met de wonderschone krullen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vond vooral de pure concentratie ontroerend :-)
      Roos, ik denk zoveel aan je en ik doe er zo weinig mee..

      Verwijderen
  2. Ach, ik ben weer eens ouderwets commenter #1 :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er lekker uit, daarom zitten ze vast zo geconcentreerd te eten.
    Jouw meisje is echt groot geworden!

    BeantwoordenVerwijderen