woensdag 22 augustus 2012

340 - Maak eens een kaartje en 'give away'Ik maakte de uitnodigingen voor haar feestje zelf.

Nodig:
- blanco postkaarten (o.a. Hema)
- masking tape (o.a. Een nieuw avontuur)
- een leuke stempel en stempelkussen
- eventueel een hoekpons (o.a. Pippoos)

Kaartjes stempelen. Masking tape halverwege de rand van je kaartje kleven en omvouwen over de achterkant. Hoekjes netjes afknippen en dan de andere zijden van je kaartje. Als je dat mooi vindt, kan je de hoeken afronden met een hoekpons.

De feestmaand is hier aangebroken. Wij verjaren zowaar alle drie binnen een tijdspanne van twintig dagen.

En natuurlijk deelt u mee in de feestvreugde. Ah ja..
Wie graag een eigen feeststempel wil (een verjaardagstaart, een slingersetje, een ballon - de keuze is aan jou), kan hieronder haar/zijn knotsgekke, doldwaze tips voor een geslaagd (kinder- of volwassenen)feestje achterlaten.

Haar tips kregen we al, dus ik hoor graag of je een stempel wil, mevrouw V.

Op 17 september kies ik -geheel partijdig en al- een winnaar en gaan we een jaar lang jullie feesttips uitproberen.


P.S. Godzijdank heeft zij me eindelijk een paar basic fotobewerkingstips bijgebracht. Anders zaten jullie hier weer met donkere foto's.

17 opmerkingen:

 1. hey, leuk leuk, wat hier een groot succes was is een grote ton met water met kermisviseendjes in en echte hengeltjes en eendjes vissen maar, natuurlijk ook met een klein kadootje erbij, daar zat ne belleblaas en watergeweertje in, succes gegarandeerd, en de volwassenen die deden ook mee! succes met je zoektocht

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, leuk idee. En die balonnenstempel is superleuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het laatste verjaardagsfeestje van de dochter bedachten we een doorschuifsysteem: tien verschillende activiteiten, waar ze elk tien minuten in groepjes mochten mee spelen. Het thema was prinses (hoe kan dat anders als je 5 wordt) en achtereenvolgens mochten ze prinsessendingen doen: kroontjes maken, ringetje en ketting maken, nagels lakken, make-up laten aanbrengen, kadertje maken, foto laten trekken, die dan nadien met de geknutselde atributen mee naar huis kon in het kadertje. dit werd zeer goed onthaald.

   Verwijderen
 3. Oh, ik ding mee... feestjes zijn zowaar ons handelsmerk - al heb ik voor de mini's nog maar één keer echt iets voorbereid. Het thema was niet bijster origineel, maar kom: Sneeuwwitje en haar 7 dwergen. Zij waren ook uitgenodigd op het feest, maar sneeuwwitje belde 's morgens naar de jarige helemaal verdrietig dat ze haar 7 dwergen kwijt was en vroeg of de jarige eventueel wilde helpen zoeken. Nu had de snode ontvoerder toch wel voetstappen achtergelaten... en vertrokken die wel aan het huis van de jarige. De jarige en zijn vrienden gingen op stap en vonden één voor één de dwergen terug - niet zonder tegenprestatie uiteraard... - eens thuis stonden de dwergen samen met Sneeuwwitje allemaal netjes op de trap.

  Niet meer dan een gepimpte Chiroactiviteit - maar leverde wel ongelofelijk veel populariteit bij een troep 7-jarigen op :-). En mochten jullie toch vallen voor dit ideetje: ik ben helemaal weg van jullie vlaggenslinger. :-)

  Veel feestplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee, die tape om de kaartjes. Die onthoud ik, geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een waterpretverwenpark? Alle dames brengen een badhanddoek, badjas, teenslippers en zwemkledij mee. Eerst wat watergewennig in het voetengeurbad. Dan dobberen in het broebelbad (die badkuip van jullie!), voor de broebels zorgen de grote mensen met sterke longen en een plastieken buis :) Een broebelcocktail erbij... Even een watermeloentje eten (met van die koekjesvormpjes uitprikken) en dan is het tijd voor een gezichtsmaskertje. Yoghurt, komkommer, wie trekt de gekste bekken?
  Afspoelen onder de regendouche en dan is het tijd voor een opmaakbeurt. Een gek kapsel (mag die haarspuitbus voor één keer?), beetje schminken, een tattoe, body painting,...
  En voor de echte durvers... een zweethut bouwen! Met een bbq om je stenen op te warmen en wat electriciteitsbuizen, ducktape en een zwarte plastiek moet dat ook lukken. http://www.ketnet.be/programma/x-treem/zweethut

  Hier ook feest binnenkort... met een koffiepot met stipjes op en veel taart :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke kaartjes!
  Tegenwoordig zijn de 'feestjes' hier beperkt tot iets gaan drinken op café maar vroeger dacht ik toch ook vaak na over mijn verjaardagsfeestjes. Zo heb ik 's een groot spel gemaakt met opdrachtjes enzo. Voor elke geslaagde opdracht kreeg je een letterkoekje en op het einde won dan diegene die het langste woord met zijn letterkoekjes kon maken. Of gewoon een leuke sleep over/girls night met veel eten en drinken en singstar en een leuke meisjesfilm. Of een grote Vlaamse kermis met sjoelbak enal.
  Veel plezier met je feestje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie kaartjes!
  Die gaan we onthouden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Op mijn negende had ik een 'museumfeest', mijn moeder toverde de bovenverdieping van ons huis om tot museum met al haar schilderijen en mijn tekeningen aan de muur. Een heuse rondleiding en mijn vader maakte toegangsbewijzen op zijn werk. Hun samenwerking is een heel dierbare herinnering. Verder maakten we natuurlijk na de rondleiding onze eigen kunst op grote vellen papier.
  Wie had gedacht dat ik het kunst kijken er al zo vroeg inzat? ;-)

  Je stempels zijn allen top, dus mocht ik een van de gelukkigen zijn, kies jij er eentje uit OK?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De tip voor een kinderfeestje is niet zo zeer een geslaagde organisatie maar de tip dat je kind niet meer kinderen uit mag nodigen dan zijn/haar leeftijd. Je houdt het dan voor het kind overzichtelijk. Volgens mij maakt de activiteit dan niet uit als je kindje het maar naar zijn zin heeft!
  Wat ik altijd nog een keer als feestje wil gaan doen is je eigen ontbijsetje schilderen. Bij de action koop je een ontbijtbordje, kommetje en een melkmok. Van SES kun je porseleinverf kopen. Elk kind een placemat en een oude bloes (vuilniszak ook heel effectief) en lekker aan het schilderen. Aan het einde van het feestje krijgt iedereen zijn ontbijtsetje mee naar huis met in het kommetje een lekker kwarktoetje en een doosje rozijntjes, succes verzekerd.

  Ik zou heel graag een taartstempel als je mijn idee het leukste vindt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Een van de leukste feestjes die wij zelf ooit gaven, was er eentje in het lokale ecocentrum. Zij organiseren natuuractiviteiten op maat. Wij kozen twee keer voor een natuurwandeling met aansluitend een boetseeractiviteit met natuurmaterialen. Was zowel leuk als educatief! En de kinderen hun ogen gaan vaak open van de meest eenvoudige dingen uit het bos! Al onze andere feestjes vonden thuis plaats met een themaprogramma. Een van de betere hiervan was een Chinees feestje met flietjes van Win Wokkie :-)We deden ook al eens een playbackshow met een échte jury(moesten ze thuis een beetje voorbereiden en enkel voor de durvers :-)), een zoektocht met opdrachten in twee bakfietsen en een feestje met oeroude spelen zoals nagels kloppen, hoefijzergooien,...
  Ik hoop alvast dat je een leuke suggestie vindt. Ik ga ze zelf ook lezen want heb ook een jarige in het verschiet :-)
  Mocht ik de gelukkige worden, ik vind alle drie de stempels even leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk, ik wil die slingerstempel wel!
  Mijn tip uit ervaring: als je een pinata maakt, gebruik dan geen te stevige ballon vanbinnen, of je bent een half uur aan 't kloppen op dat ding.
  En bij slecht weer is een schattenzoektocht in een verduisterde kamer wel leuk voor kinderen. Al dan niet met zaklampjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat het bij ons heel goed blijft doen is een speurtocht! Pijlen op de grond, bordjes opgehangen maar ook al eens door de wijk; ga bij huisnummer 19 naar links enz. en dan korte activiteiten; schrijf je naam met de stokjes die je onder deze boom vindt.. variaties genoeg!
  ik doen dus ook graag mee, de vlaggetjesstempel

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ben ik weer ;-) na ons Piratenweekend ben ik geheel en al voor piratenfeest (alleen weet ik niet of dat bij ahum, uiteraard zeer geëmancipeerde meisjes, in de smaak valt).
  Het schatkaart tekenen was voor mij al veel plezier, maar toen ik de jongens van hot naar her zag rennen, strakke slidings zag maken, en uiteindelijk bij de koelkast zag uitkomen voor hun Suikervolle Schat, wist ik dat het een groot succes was. Meer tips bij mijn afgelopen 2 posts, en ik beken dat het boek "Hoe word ik een piraat" een hit was (daar hebben ze ook de prinsessenvariant van, zag ik achterop).
  Ciao ciao!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een sprookjesfeest! En iedereen komt als een sprookjesfiguur. En dan speel je de wolf en de zeven geitjes (verstoppertje), peperkoek happen in het peperkoekenhuisje, ...
  En bij een grote mensenfeest, theelichtjes in bokalen. Wat een effect!

  Ik hou precies wel van de slingerstempel.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nodig de babysit uit op het verjaardagsfeestje. Ze/Hij zal vereerd zijn en je hebt meteen hulp met al dat jong geweld in huis.
  Bij mij was een verjaardag ook nooit compleet zonder pannenkoekentoren.

  Erg leuke stempels!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh, mooi gedaan, ik heb meteen een idee voor mijn kerstkaarten precies.

  BeantwoordenVerwijderen