maandag 21 mei 2012

327 - Eindelijk ijs


Wat doe je als de zon zich eindelijk een beetje laat gelden?
Ja?
Ja..
Ja!
Ijs maken.

Kook 300 ml water met 200 g suiker tot siroop. Laten afkoelen en mengen met het sap van 4 roze pompelmoezen* (al dan niet gezeefd). In de ijsmachine gieten en een half uurtje laten draaien. Eten en genieten.

*Grapefruits voor de Nederlanders onder ons, maar geef toe, pompelmoes klinkt toch veel mooier.

P.S. Ik draag dit stukje op aan Hiskia die een jaar lang elke woensdag over ijs schreef.

6 opmerkingen:

  1. Maar nu de cruciale vraag: wat doe je als je geen suiker eet? M.a.w. hoe maakte Liesbet vroeger haar ijs ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, Liesbet had vroeger geen ijsmachine, dus dit was de eerste keer. En ik ga me nu verdiepen in suikervrije varianten.

      Verwijderen
  2. mmmmmm, ik begin al te watertanden!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een ijsmachine moet toch een zaligheid zijn amai! En pompelmoesijs lijkt me heerrrrrlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. haarlijk, laat de zon nu maar lang schijnen!

    BeantwoordenVerwijderen


  5. Goedendag

    Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

    We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

    Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

    Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

    Met vriendelijke groeten

    Vincent

    http://nl.petitchef.com

    BeantwoordenVerwijderen