dinsdag 6 september 2011

275 - Pink party (4)


Er was eens een klein meisje dat van doosjes hield. Doosjes met rozijnen. Doosjes met kralen. Doosjes met speldjes. Doosjes met zelfaangelegde verzamelingen. En doosjes met boterhammen.
Jaja, doosjes met boterhammen. Elke ochtend neemt het meisje een doosje mee naar de crèche met daarin wat er overblijft van de ochtendboterham. Soms enkel een korst, soms een halve boterham, soms drie kruimels muesli. Hoe het ook zij, het doosje moet altijd mee.
De bewoners van het land dat Kinderopvang heet moesten er eerst erg om lachen, maar raakten langzamerhand gewend aan de doosjesverslaving van het kleine meisje. Bij aankomst krijgt het kleine meisje regelmatig de vraag of ze aan de grote of de kleine tafel wil zitten met haar doosje en de inhoud ervan. Het ritueel is ingeburgerd.
Wanneer het kleine meisje verjaart, horen daar dus doosjes bij. Felgekleurde doosjes. Met balonnen erin en rozijntjes. Het kleine meisje deelt trots uit en beslist parmantig welke kleur bij welk kindje past.


De juffies kregen een volwassen variant van het doosje: een glazen voorraadpot met koekjesingredi√ęnten. Een leuk idee dat al een tijd door blogs en Pinterest heen fladdert.

9 opmerkingen:

 1. Een heel leuk idee. Van doosjesverslavingen kunnen we wel meespreken. Misschien niet zo hard al bij M., maar het komt toch aardig in de buurt.
  En het gaat niet over.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk!! Die vlinders zitten ook op mijn deur! Nog heel erg bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk idee! Ik vind het wel een lief gezicht al die vrolijk gekleurde doosjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk, ik heb ook zo'n doosjes-dochter. Ik heb de collectie van Rice, maar nu vond ik er ook leuke voor geen 3 euro in de Wibra.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Joppe: ja, deze zijn van Rice. Werd ik erg vrolijk van. Bij Xenos hebben ze er ook een optie.
  @ Toep: graag gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bijft een geweldig en origineel cadeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig ideetje! Mijn kleintje is bijna jarig, en ik heb net bedacht wat ze zal uitdelen in de klas ... Bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen