dinsdag 9 augustus 2011

266 - Komkommertijd

En wij zijn daar niet rouwig om. Ze groeien tegenwoordig op ons balkon en we zijn elke keer weer blij wanneer we kunnen oogsten.


Gratis en voor niks krijgt u er een receptje bij met dank aan *nonkel M:

Tzatziki
Snijd 1 (grote of 2 kleintjes) komkommer over de lengte door. Hol met een theelepel uit, gooi de waterige binnenkant weg en snijd de rest in kleine blokjes. Pers overtollig vocht uit de komkommerblokjes door ze in een handdoek uit te wringen. Pers 2 of 3 teentjes knoflook en meng dit met een halve liter Griekse yoghurt, een beetje olijfolie, peper, zout en het komkommermengsel.


We are growing our own cucumbers. Daughter M is over the moon every time she gets to harvest a new one.

*oom


6 opmerkingen:

  1. Oeh tzatziki…ik eet niet anders op het moment.
    0 calorieën als je griekse yoghurt o% neemt!
    Alleen ik rasp de komkommers en pekel de komkommers
    voor er tzatziki van te maken..
    Lekker hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmmmmmm lekker, komkommers en tzatziki!!!!
    En een groot voordeel van een balkon tuin is dat daar geen slakken kunnen kruipen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. die zien er mooi uit! bij mij in de tuin veel bladeren, veel stengels, veel bloemen. maar komkommers? ho maar!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. πολύ νόστιμo - héél lekker - Uncle M.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ooo heerlijk zeg komkommers!
    Tzatziki ook heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een rijkelijke oogst, zeg. Mocht je er niet bijgezet hebben dat het komkommers waren, ik zou gedacht hebben dat het dikke courgettes waren.

    BeantwoordenVerwijderen