woensdag 11 mei 2011

219 - New York, NEW YORKIk ben er weer. En ik was dus daar. Daar waar alles hoog en groot en luid is. En daarna ging de reis ook nog langs Washington en San Francisco.
Voor u stikt van jaloezie en schietgebedjes de lucht in begint te sturen om met mij te mogen ruilen - ik was er om te werken. En gewerkt heb ik, hard gewerkt, van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Als dank kreeg ik een gratis jetlag en een vreemde allergische reactie op mijn rechteroog.

Maar .. Het was het allemaal waard, want voor ik begon met dat harde werken had ik drie heerlijke dagen met vriend B. Waar ook ter wereld, in zijn gezelschap is het fijn. En nu ja, toegegeven, New York is dan ook nog eens niet de slechtste plek om in fijn gezelschap te vertoeven. We gingen heel erg cliche naar een musical kijken, wandelden een middag door Brooklyn, bezochten het MOMA en kletsten, kletsten, kletsten.

Scherpzinnig als we zijn, viel ons ook nog iets op: Amerikanen zijn gek op oneliners. Soms lijkt het zelfs alsof het in hun natuur zit en ze niet anders kunnen dan lege gemeenplaatsen in elk gesprek gooien.
Ik geef er u een paar cadeau die ik ter plekke heb genoteerd - voor het geval u het ook eens wil proberen:
- You've got to see it as an opportunity.
- You gave it all you had. You can't blame yourself.
- That is just amazing. (En dat dan vijf keer herhalen in de loop van een gesprek.)
- The point is to understand the essence.
Deze laatste kan je trouwens probleemloos omdraaien.
- The essence is to understand the point.

Thank you. You were a fantastic audience!

9 opmerkingen:

 1. Good job! Goed gedaan of een goede baan?! Ik denk beide.
  Maar toch 't klinkt wel heel erg cool! En nu uren en uren knuffelen met het kleine meisje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een eigen Twee Meisjes Winkel? You've got to see it as an opportunity!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt als een zeer geslaagde trip! Ik vind je blog erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tjonge tjonge, ik heb het weer gedaan! weer een blog (en blijkbaar een hele leuke)aan mijn lijst toegevoegd, volger geworden dus! moet natuurlijk tijd vinden om al die blogs te lezen... ik doe mijn best hoor!
  En zelf blijf ik maar 'hangen' op een schamele 25 volgers (ik dank ze natuurlijk alle 25 hiervoor). is mijn pen niet vlot genoeg, vertel ik geen al te interessante weetjes of spannende avonturen...? ik zou het echt niet weten. Enfin, als je wil neem maar eens een kijkje, misschien heb ik je nieuwsgierig gemaakt en wie weet.... ;))) lieve groet, hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ intussen: dank je;
  @ Hilde: mmmh, ja, er valt geen lijn op te trekken. Ik vrees dat er ook een overaanbod is van blogs. En leuk dat je meedoet met fotokabien! Dat helpt misschien om wat lezers te trekken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hey merci hoor, en bedankt voor de tip van de 'give away', is inderdaad een goed idee. wij (mijn zus en ik) plannen in eigen beheer een bundel met grappige gedichten (geschreven door mijn vader) uit te geven, en een exemplaar zou ik dan kunnen weggeven. En ik ga mijn best doen met 'fotokabien'! ;)))

  BeantwoordenVerwijderen