zondag 6 februari 2011

188 - Valentijn


Er is nog geen nieuwe liefde mijn leven binnengewandeld. Voorlopig heb ik mijn handen (en hart) vol met de tweejarige liefde die elke dag mijn haar wil wassen met imaginaire shampoo* en urenlang wil 'stopperen'**.

Ik heb wel verschillende ideeen voor leuke Valentijnskaartjes. Ik weet het, een zielloos commercieel feest, maar .. elke reden om een zelfgemaakt kaartje te versturen is een goede reden in mijn wereld. Dus een van de ideeen werd werkelijkheid.


En jij kan deze slinger volgende week opsturen of onder het hoofdkussen van je lief 'stopperen'.
Hoe?
Je laat hieronder een reactie achter en op 10 februari noemen wij twee winnaars.


Voor wie zelf aan de slag wil, DIYinfo:
Dit idee is gestolen. Of in het beste geval een samenraapsel. Namelijk van dit idee, het slingeridee van mijn vriendin S en mijn voorliefde voor vlinders en oud behang.

Je hebt nodig:
- een oud boek waarin je mag knippen
- behangpapier of ander papier met een motief
- spuitlijm of andere lijm
- schaar
- garen
- naaimachine
- masking tape of andere plakband
- sjabloon van vlinder

Met de spuitlijm plak je telkens twee pagina's van het boek op elkaar. Je tekent vlinders en knipt ze uit. Je knipt ook vlinders uit dubbelgekleefd behang. Met je bergje vlinders wandel je naar de naaimachine. Je trekt een eind draad door (om bovenaan genoeg ruimte te hebben) en stikt dan een aantal vlinders na elkaar. Onderaan hang je eventueel een kaartje met een boodschap.


*Door haar uitgesproken als 'sjampoe'.
**Verstoppertje spelen

7 opmerkingen:

 1. Maar met een zelfgemaakt kadootje is het ineens niet meer commercieel, maar gewoon verschrikkelijk lief!!!
  Ik doe graag mee.
  En ik denk dat ik misschien ook wel je idee pik, want mijn lief verdient altijd wel een slinger met vlinders of hartjes, gewoon omdat hij zo lief is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de slinger errug tof... en wil hem graag aan Vlam geven. Niet op 14/2, maar op een willekeurig moment. Wanneer ik even overloop van liefde (en dat houdt zich niet aan data). Mag dat ook?

  Waarom?

  Daarom.

  Omdat hij mij het vertrouwen in de liefde heeft teruggegeven na 4 tropenjaren met de meest nare man van het noordelijk halfrond.

  Omdat mijn dochter door hem anders denkt over mannen en het prima vindt dat Vlam in ons leven is gekomen.

  Me dunkt dat dat prima redenen zijn voor een vlinderslinger...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuke kaartjes! Jammer dat ik nu even niemand op het oog heb;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil wel.... loop mij al de hele dag het hoofd te breken over al dan niet iets doen voor Valentijn!
  Ik ben eruit, ik hoef niets, maar ik zou hem wel graag versturen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben blijkbaar de eerste man die hiermee zijn lief wil verrassen (nu maar hopen dat ze dit niet ook komt lezen...). Schrijf me dus ook maar in voor je wedstrijd, want ik vind het een supertof idee, en ik denk dat ik er mijn lief mee kan verblijden. Al doet ze zeker niet mee aan commerciƫle Valnetijnsdingen, dit vindt ze vast en zeker leuk. Zeker als ik het haar een andere dag eens toestop... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vandaag kreeg ik je mooie slingerkaart. Hij is in 't echt nog mooier dan op je blog, hij krijgt eerst een mooie plek tot ik 'm verstuur. Heel erg bedankt, ook voor de leuke vlinder!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen