woensdag 8 december 2010

168 - Single Mom Survival Tips


Heden ten dage word je blijkbaar makkelijk gezien als een expert. Ook in iets wat je eigenlijk helemaal niet wilde zijn en waar je nog geen jaar geleden nachten van wakker hebt gelegen. Alleenstaande Moeder. Ik schrijf het met hoofdletters, want het is best eng en belangrijk.

Ondertussen lig ik er niet meer (elke nacht) wakker van. Wij, de twee meisjes, roeien vrolijk met de riemen die we hebben. Soms in rustig, soms in wat woeliger vaarwater. Als de buitenwereld mij door dat vrolijke roeien plots als expert beschouwt, kan ik die moeizaam opgebouwde, voorzichtige expertise maar beter delen met andere mogelijk ge├»nteresseerden. Niet alleen hier, maar ook op deze leuke blog.

Wat kan u verwachten van deze nieuwe rubriek?
Praktische tips, mijn eigen of andermans oplossingen voor problemen van alleenstaande moeder-aard, af en toe een grappig verhaal  (als ik niet te slecht geslapen heb) en antwoorden op uw vragen. Want die mag u mij sturen. Ik ben graag bereid om Tante Kaat te spelen waar ik maar kan.
Kleine M en ik wonen in Nederland (al zijn en blijven we Belgen, roep ik altijd hard), dus hier en daar zijn de tips toegespitst op onze lokale situatie.

We beginnen vandaag klein en luchtig met een tip voor de dagdagelijkse praktijk.

Daar sta je dan. Je bent er al een tijdje aan gewend dat er geen man meer in je huis woont, je hebt de voor-en de nadelen ondervonden, de balans opgemaakt en beslist dat je best tevreden bent met de huidige stand van zaken. Ware het niet dat je plots een pot in je handen hebt die elke medewerking weigert. In vroegere tijden gaf je het ding door aan manlief en vertrouwde op de brute manskracht, maar nu heb je man noch brute kracht in huis. Geen nood, lieve lezeressen. U hoeft de paniek nooit meer door uw oren voelen suizen. U hoeft de buurman niet wakker te bellen. U hoeft na talloze driftige pogingen het glas niet kapot te slaan tegen de rand van het aanrecht.
U ademt diep in en uit. U neemt een mes, geen dun mes, maar de gewone besmeer-je-boterham-variant. U schuift het mes onder de rand van het deksel, wrikt zachtjes en hoort een klein zuchtje lucht. Et voila, zonder enige moeite kunt u nu het deksel opendraaien.

P.S. Ik weet het. Ik zeur altijd tegen u dat het heus niet in het Engels hoeft, wanneer er een Nederlands alternatief voor bestaat. Maar geef toe, 'Tips voor alleenstaande moeders' klinkt een stuk minder aantrekkelijk dan 'Single Mom Survival Tips'..

11 opmerkingen:

 1. Mirte is licht verslaafd geraakt aan de Photocabine. Vandaar alweer een plaatje uit het onlinehokje..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niets op tegen, die verslaving! En die tip is erg bruikbaar, ook voor ego's die te groot zijn om hulp te vragen aan de man in huis... Ik gebruik daar onze blikopener voor, daar zit vooraan een stevig stukje voor onder dat deksel, want ik brak zo al eens een mes in twee...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, ook een, voor niet single mom, erg bruikbare tip. Ik ben graag erg onafhankelijk, en vraag niet graag aan man, dus hierbij dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind jullie blauwe stip top! En je insteek van dit stukje ook: Go go go single mama :-)

  p.s. die pot h├Ę, toevallig die met de vieze worteltjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Going back to school as a single mom is already difficult enough with trying to

  balance a family and possibly a career; however you don’t need to make life even

  harder for yourself by saddling yourself with tons of debt. You can avoid having this

  happen by applying for single moms back to school grants.

  grants for single moms

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi collega ;)

  Ben hier viavia beland... leuk!

  Ik ben vanaf mijn zwangerschap al single mom. Dochter Jill is nu 10 jaar, bijna 11. En we doen het prima zonder man.

  Mocht je prangende vragen/problemen hebben, dan weet je deze expert te vinden ;)

  Groet, Klivia.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik inmiddels geen single mom meer, maar was t wel met 4 kids aan de rok. En toen stond ik op een trap in ons nieuwe huis ineens elektra draden te strippen en fittingen op te hangen. En trots dat ik was toen we in het hele huis lampen hadden hangen. Men, who needs them!! (dit sloeg vooral op ex, hoor).
  Enne op je tip, ik ram altijd een punt van de blikopener onder het deksel. Doet het ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook voor 'the independent wife' zijn ze heel handig, dus ik ga je tips ook volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kijk, geen pot zal ongeopend blijven nu we al onze expertise over dit onderwerp verzameld hebben :-)
  @ Klivia: bedankt. Ga ik vast eens op in.
  @ Sandra: met vier! Mijn god, respect woman!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bij Ikea hebben ze voor een euro ook een hulpstuk voor eerste zuchtjes bij moeilijk te openen potten. Een voordeel daarvan tegenover een blikopener is dat je de potten achteraf nog wel kan gebruiken om zelfgemaakte confituur in te doen, anders zit er een gaatje in en krijg je ze niet meer luchtdicht. (maar dat is maar als je graag confituur maakt)

  BeantwoordenVerwijderen