zondag 17 oktober 2010

140 - DE lamp(en)

 
Het was liefde op het eerste zicht. Ik denk dat ik negentien was en student toen we elkaar ontmoetten. Ze behoorde duidelijk tot een andere wereld dan ik, eentje waar meer geld in circuleerde, en zo bleef ze onbereikbaar.

Ik zag haar soms van op afstand en ik droomde van haar. Haar vorm, haar geletterdheid, haar veelzijdigheid.. De jaren vlogen voorbij. Ik begon te werken, kreeg een andere baan en verhuisde naar Nederland, kocht een huis* .. en vond de tijd toen rijp. Ze kwam vijf jaar geleden bij me wonen en ik ben nog elke dag blij met haar. Gisteren kreeg ze een vrolijke gele toets. Voor de afwisseling en tegen lurkende herfstdepressies. Is ze niet wondermooi?

Ze heet Zettel'z en ze werd ontworpen door Ingo Maurer.

En in de gang hangt een zelfgemaakt nest van Vitra takken (Algue). Mijn slapeloosheid en treinreizen van de afgelopen weken leverden een voorraadje kraanvogels op. Kijk eens hoe vrolijk zij het nest bewonen.* 'When in Rome..' Nederlanders noemen een appartement ook een huis. Ik vind het niet zo gek, deze etage voelt ook echt als 'ons huis'. Iemand vond het een tijdje terug nodig om me met de neus op de feiten te drukken en ons 'huis' een duiventil en een kartonnen doos te noemen. Laat ik dat maar niet aan mijn hart komen, want het is wel een duiventil met een prachtige lamp.
Toevoeging: op verzoek van en met dank aan vriend J krijgt u nog een soundtrack bij dit addendum. Voor de Belgen een stukje muziekgeschiedenis, voor de Nederlanders pure folklore.

14 opmerkingen:

 1. Bij ons hangt ie (nog) niet, maar inderdaad... ook hier liefde op het eerste gezicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh..mooie liefde..snap ik meteen;-)
  En je kraanvogels zitten daar wel prima..lekker hoog en droog!

  Over de "huisjes"...inderdaad gewoon van je mooie lamp genieten..en tuurlijk is het een "huis"..hoe groot dan ook..maar ik ken dat *of course* ook..mijn duitse vrienden hebben gauw zo iets van :"maar ik dacht jullie hadden een huis gekocht" ..ja hoor, laat maar..

  Fijne avond!
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooo, wat is ie mooi. Ik ken hem ook al jaren, maar ik vind ons huis met die hoge plafonds niet zo geschikt. Dus doe ik maar in ander designspul :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Home is where the heart is. Fijn nestje voor je vogels. Lamp is een droom.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige lamp. En dat kraanvogelnest vind ik helemaal geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. huh: maar als er een designlamp hangt is het toch per definitie een huis??? :P

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jemig, jij hebt echt een "Grote-Mensen-Huis-Lamp". Dus kan het niet anders of je hebt ook een Huis! En mooi hoe je van kleur/feel/mood kunt wisselen ermee.
  Hier staat 'ie op mijn lijstje voor Later :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een vrolijke lamp. Het nest vind ik helemaal leuk, zeker met de kraanvogels.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hihi, de lamp uit de chocoladebar in Gent! Ik vind hem ook fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. super gaaf!! Daar kan ik me ook wel op uit leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het kraanvogelnest heeft mijn hart gestolen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, zoals Roos zegt: écht een Grote-Mensen-Lamp. Wat mooi dat je die droom gerealiseerd hebt! Onze buren hebben 'm ook en ik bedenk vaak dat ze er lieve briefjes voor elkaar aan hangen, voor als de één vroeger naar het werk gaat dan de ander...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ik was al verliefd op de eerste lamp en nu ook op de tweede ...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind het ook een waanzinnige lamp. Frustrerend voor mij is, dat ik er dagelijks mee werk (werk in het licht) en zie hoe mooi hij, of zij, overal staat.
  Mijn plafond is helaas te laag, dus dat wordt niet mooi.

  BeantwoordenVerwijderen