dinsdag 21 september 2010

123 - Pasta met venkel, wortel en prei


Veganistisch, lekker en redelijk snel klaar. Wat wil een mens nog meer?


Nodig voor vier personen:
. 2 venkelknollen
. 6 wortels
. het witte deel van 2 preien
. pakje sojaroom
. verse gember
. volkorenpasta

Je snijdt de venkel, wortel en prei in blokjes/schijfjes en laat ze gaar koken in een pan met weinig water. Voeg de prei iets later toe dan de wortel en de venkel. Wanneer ze bijtgaar zijn, giet je het water weg, voeg je de sojaroom toe en laat je dit alles kort sudderen met ongeveer 1 cm geraspte gember, wat peper, zout en eventueel wat cayennepeper.
Je kookt je pasta al dente, voegt de saus toe en serveert de maaltijd. De groene toefjes van de venkel kunnen als decoratie dienen.
Simple comme bonjour. En uitgevonden door mijn favoriete Fransman.

3 opmerkingen: