donderdag 8 juli 2010

79 - Blij in het heden

Oplettende lezers hadden het al gemerkt en onze vrienden wisten het wel. Wij wonen in Den Haag, of nou ja, vlak over de grens tussen Den Haag en Rijswijk. U hoeft ons geen betuigingen van medeleven te sturen, want wij wonen hier graag. Dat wekt bij de meeste medeBelgen ongeloof en verbazing, maar gelooft u mij vrij, er zijn heel fijne kanten aan leven in 'Holland'. De ongerepte kust bijvoorbeeld. Daar kan men in België nog veel van leren.

Af en toe wil er wel eens een Belg of andere geïnteresseerde buitenlander hierheen afreizen en dan word ik om tips gevraagd. Die geef ik natuurlijk met plezier en om ze voor nog meer mensen toegankelijk te maken, zal ik er af en toe eentje hier publiceren.
Eigenlijk moeten jullie met z'n allen elke zomer naar Den Haag komen, want dan is er voortdurend vanalles te beleven. Afgelopen maandag waren M en ik in vriendelijk (op de foto onvolledig) gezelschap op theaterfestival de Parade.


De draaimolen werd mij bijna teveel, M daarentegen ging kraaiend met haar benen zwaaien. Verder scheen de zon, gingen de jongens timmeren, dwaalden we wat rond, aten we lekkere pizza's en raakten we de tweejarige F even kwijt. De adrenaline steeg nog hoger dan in de draaimolen.

Den Haag Sculptuur zorgt dan weer elk jaar voor een openluchttentoonstelling op en rond het Lange Voorhout. En laat dat nou net de straat zijn waar ik werk. Elke ochtend kan ik nu genieten van Manolo Valdés' robuuste hofdames, prinsessen en koninginnen. Althans ik stel me voor dat zijn grote stenen vrouwen met hoofdtooien enige band hebben met koningshuizen.
En omdat u toch ook uw maag moet vullen na de stads- of strandwandeling die u ondernam, vertel ik vandaag ook nog over het Heden. In het Heden kan je lekker eten (ja, echt, verbaasde Belgen) en ze zijn er vriendelijk en behulpzaam. En ze hebben een grote tuin. En een speelhuisje waar M meteen in verdween. Kordaat sloot ze de deur achter zich en ze verscheen pas twintig minuten later weer. Dus waren wij allebei blij in het Heden. En nichtje M ook.

P.S. Ik kreeg geen subsidie van de toeristische dienst voor dit stukje. Als iemand ze die suggestie wil doen, graag.
P.S. De eerste foto van Valdés' werk is van Xavier Betral en de tweede vond ik bij Chikinita.

1 opmerking:

  1. wat heb jij toch een geluk dat je in DH mag werken & wonen ;)
    leuke foto's!

    BeantwoordenVerwijderen