zaterdag 26 juni 2010

72 - Vakantie


Het is gelukt. De vakantie is alles geworden wat ik gewenst had. Het wensenlijstje:
1. Het was prachtig weer.
Dag één sliepen we nog onder twee warme dekens met een trui aan, maar twee dagen later hadden we enkel nog een laken nodig en rende M een hele dag in haar blote billen door de tuin.
2. We hebben heerlijk gegeten.
Baguette filet, ficelle, fougasse, pavé campagnard, sarmantine.. Alleen al van het Franse brood word ik lyrisch.
3. Het kindje was vrolijk.


Dat kan ook moeilijk anders als je een hele dag aandacht krijgt van je grootouders, als je in je blootje rond mag rennen en twee zwembaden ter beschikking hebt, als er een DVD-toestel met Nijntje-films in de auto hangt en je bij de boer naar de pasgeboren kalfjes mag kijken.


4. Ik had tijd om te lezen.
En ik las 'Eat, pray, love' van Elisabeth Gilbert. Vriendin S. had het me aangeraden. Wij zitten namelijk in hetzelfde schuitje (het schuitje van de vrouwen aan de rand van een scheiding). Mevrouw Gilbert zat ook ooit in dat schuitje en ging een jaar lang op zoek naar de geneugten des levens, rust in haar hoofd, zichzelf en een hogere macht. Ze beschrijft het in nuchter, humoristisch proza en wordt slechts af en toe een beetje zweverig. Een aanrader voor op vakantie. Net als 'Meer dan een minnaar' van Oscar van den Boogaard waar ik enorm van genoten heb. Tastbare personages, vlotte verhaallijnen en een niet al te triest einde.
5. Ik had tijd om te luieren.
Maar ik deed het niet echt. Want daar ben ik slecht in. Ik kan niet goed niksen. Dus zat ik te breien, ging ik koken, joggen of lezen, maar echt luieren.. Dat mag iemand mij wel eens leren. Het schijnt goed te zijn voor ons, drukke mensen.
6. Ik had tijd om te joggen.
Ik ben een paar weken terug begonnen met een start to run-programma en met onverholen trots kan ik hier mededelen dat ik zelfs bij warme temperaturen en in een veel heuvelachtiger landschap dan le plat pays nog vooruit kom.

Zo is de vakantie alles geworden wat ik wenste.Het enige wat eraan scheelde is dat het te kort was, veel te kort.


P.S. Wij mogen geen foto's van opa Dirre online zetten, maar als zijn gezicht niet zichtbaar is, dan telt het niet, toch?

4 opmerkingen:

 1. Wat ziet dat er heerlijk uit!! Ik word bijna jaloers ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt als een hele fijne vakantie! En zo ziet het er ook uit. En nu lekker hier genieten van het mooie zomerweer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Merveilleux!
  Ik las een paar jaar terug E. Gilbert (geen scheiding om mee te relaten, maar haar yoga-India-ding) - volgens mij het ideale vakantieboek!

  BeantwoordenVerwijderen