zaterdag 9 januari 2010

19 - Last Night in Twisted River

Ik ben een boekenwurm. Talloze familiefeesten zijn aan me voorbijgegaan, ik zat tevreden in een hoek met een boek. En later moest er regelmatig gecheckt worden of ik wel voor dat belangrijke examen aan het studeren was. Ik zat wel stil en braaf achter mijn bureau, maar meestal met een opengeslagen roman op mijn knieen.
Ook nu nog kan ik me volledig verliezen in een boek. Het voelt alsof ik afscheid moet nemen van een dierbare vriend wanneer ik de laatste pagina omsla van een boek dat me bijzonder goed beviel. En nu lees ik dus Last Night in Twisted River, alweer een fenomenaal Irving-boek. En het einde nadert, en ik heb meer dan twee weken elke avond meegeleefd met Cookie, Daniel en Ketchum. U hoort het al. Hoe moet het verder met mijn leven? Iemand een boekentip? Goed geschreven en meeslepend, een groots verhaal, desnoods hartverscheurend.. Mijn favorieten staan in de zijbalk.

2 opmerkingen:

  1. Ik zie dat 'De boekendief' ook op jouw toplijst staat. Geweldig boek he?
    Ik ga alleszins jouw lijstje meenemen als ik mij ga bevoorraden voor de volgende reis (want thuis komt het er bitter weinig van om te lezen).
    Maar heb je de boeken van Carlos Ruiz Zafon al gelezen? 'Schaduw van de wind' was zijn eerste...uren aan een stuk heb ik gelezen. Ben nu zelf bezig in zijn tweede boek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. MMmhh, ja, die heb ik allebei al uit. Zeker van genoten, maar Boekendief blijft langer bij. Je moet zeker een keer Time Traveller's wife proberen!

    BeantwoordenVerwijderen